O centru


Lokacija: TRC „Jezero-Hercegovac-Ružica grad“ , Duzluk, Orahovica Park prirode PAPUK (u okruženja Kupališta „Jezero“)

EDUKATIVNI CENTAR ORAHOVICA – Škola u prirodi (skraćeno EDC), zajednički je nazivnik za turističku infrastrukturu izgrađenu kroz projekt u okviru 4 zahvata čije ishodište je poznato orahovačko Kupalište „Jezero“, a sastoji se od smještajnih kapaciteta s pratećim servisima i uslugama tip Odmaralište za djecu i tip Studio-apartman (Bungalovi) s pratećom sportsko-rekreacijskom infrastrukturom i pomoćnim sadržajima kao što su sanitarije na plaži Kupališta.

Zajedno sa vodenom površinom Jezera i ostalim atrakcijama na plaži Kupališta i na užoj lokaciji Parka prirode „PAPUK“ kao izletišta, EDC je primarno namijenjen za nastavu Škole u prirodi, ali je otvoren i dostupan za korištenje posjetitelja, izletnika i sportaša svih profila tijekom cijele godine, bilo za jednodnevne izlete ili planirane višednevne aranžmane.

EDC obuhvaća sljedeće objekte i sadržaje:

  • Odmaralište za djecu koje čini centralnu građevinu EDC-a

  • 14 Bungalova – studio apartmana u rekreacijskoj šumi uz Jezersku cestu

  • 3 grupe javnih sanitarija na plaži Kupališta te sportska i dječja igrališta sjeverno od vodene površine.

Odmaralište se prostire na 4 etaže, od kojih su dvije namijenjene za javne prostore:

  • restoran s pogonom kuhinje, polivalentna/konferencijska dvorana kapaciteta 140 sjedećih mjesta,
  • više manjih prostora za radionice
  • ulazni prostor s recepcijom i info pultom
  • prostor uprave EDC-a.

Dvije etaže, 1. i 2. kat isključivo su smještaj u dvokrevetnim sobama i apartmanima kapaciteta:

  • 22 smještajne jedinice koje čine 18 dvokrevetnih soba od kojih su 2 prilagođene
  • 4 apartmana APP2.

U Odmaralištu je osigurano ukupno 52 ležaja. Svi javni i uslužni sadržaji, horizontalne i vertikalne komunikacije te dvije smještajne jedinice kao i sve komunikacije i javna infrastruktura vanjskih površina Odmarališta dostupna posjetiteljima, prilagođene su osobama s invaliditetom i smanje ne pokretljivosti.

Bungalovi su prizemne samostojeće montažne drvene kuće u dva tipa i čine smještajne kapacitete u funkciji EDC-a. Ukupno ih je 14, a njihovi gosti mogu koristiti sve usluge iz Centralne građevine i cijelog sustava EDC-a. Bungalovi nisu prilagođeni osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti s obzirom na konfiguraciju terena zaštićenog područja gdje je prilaz stazama i stepenicama u terenu. Ukupni kapacitet bungalova je 28 ležaja.

Sanitarije su prateća infrastruktura vanjskih sadržaja: na 3 lokacije plaže Kupališta na raspolaganju su javni WC-i (muški, ženski i WC za invalide) s ulazom iz zajedničkog natkrivenog trijema s garderobnim ormarićima.

EDC tocrt